top of page

INDSTILLING:

10 KVINDELIGE

INVESTORER 

DER INSPIRERER

Angella_ingenbaggrund.png
DI_ingen baggrund.png

EN HYLDEST AF 10 ENESTÅENDE KVINDELIGE ANGEL INVESTORER I DANMARK 

Angella Invest og Dansk Industri er gået sammen om at lancere publikationen ”10 kvindelige investorer der inspirerer”; en publikation, der fremhæver 10 kvindelige angel investorer som rollemodeller, og sætter spotlight på det store behov for større kønsdiversitet i investorstartupmiljøet.

I dag er 9/10 angel investorer er mænd. Det er et problem, fordi ca. 90% af investeringskapitalen fra angel investorerne går til kun-mandlige iværksættere. Kun ca. 1,5% af investeringskapitalen fra business angels i dag går til kun-kvindelige iværksættere.

 

Det medfører, at kvindelige iværksættere har svært ved at rejse kapital og til resultat at færre kvindelige iværksættere får appetit på at starte egen virksomhed. I Danmark er det stadig kun omkring hver tredje virksomhed, der har en eller flere kvinder i stifterteamet (kilde: Dansk Industri). Det betyder, at Danmark som samfund går glip talent og økonomiske vækstmuligheder!

 

Studier viser, at kvinder fremhæver ”manglende rollemodeller”, ”manglende viden” samt ”mangel på fællesskab af ligesindede kvindelige investorer” som barrierer for at komme i gang som angel investorer. Det ønsker vi at adressere med denne publikation.

 

Publikationen hylder derfor 10 enestående kvindelige angel investorer, der går foran som stærke rollemodeller til inspiration for andre – og særligt for kvinder, der ønsker at komme i gang med at investere.  

Ifølge et studie foretaget af Vækstfonden (2018), fremhæver 93% af opstartsvirksomheder at deres første eksterne kapital blev tilført af business angels. Dette står i kontrast til venture kapital, der kun står for 6% af de første investeringer.

 

Som angel investor får man viden om iværksætteri og innovation. Man støtter iværksætterne med kapital og kompetencer. Man får også ofte mulighed for ledelsesroller, herunder bestyrelsesposter. Data viser også, at kvinder i højere grad har interesse i at investere i andre kvinder og i grøn- og social bæredygtighed.

 

Derfor er angel investeringer en vigtig komponent i at fremme større diversitet og bæredygtighed i danske virksomheder. 

I Dansk Industri har vi længe haft fokus på at fremme diversitet i iværksætteri og virksomhedsledelser bl.a. med vores initiativer ”DI Startup Sponsorship” og ”Fremtidens Bestyrelser”. Men hvis vi skal lykkes med større kønsdiversitet, så bliver vi nødt til at se på hele værdikæden, som også indbefatter investormiljøet, der i dag er meget mandsdomineret. Derfor er jeg stolt af vores partnerskab med Angella Invest og denne publikation, hvor vi sætter spotlight på kvindelige angel investorer, der kan være rollemodeller for andre, der gerne vil i gang med at investere.

Sine Linderstrøm, Chef for SMV & Iværksætteri, Dansk Industri​

"

Publikationen bakkes op af øvrige partnere i det danske iværksætterøkosystem; Danmarks Eksport & Investeringsfond (EIFO), PreSeed Ventures, Antler og Mazanti. Sammen arbejder vi i stærkt samarbejde om at fremme kønsdiversiteten inden for iværksætteri og særligt med fokus på investormiljøet.

Antler logo white.png
EIFO_ingen baggrund.png

I samarbejde med

Mazanti.png
PSV_ingen baggrund.png

KVALIFIKATIONSKRAV
HVEM KAN MAN INDSTILLE?

 • En privat investor, der investerer for egne midler, dvs. en angel investor

 • Mindst 1 investering i unoterede selskaber, der er en startup eller en scaleup

 • Investoren skal være aktiv, dvs. have foretaget investeringer inden for de sidste 3 år (follow-on investeringer tæller med i tidsperioden)

Du må meget gerne indstille dig selv!

VURDERINGSKRITERIER
HVAD ER VURDERINGSKRITERIERNE FOR AT VÆRE EN KVINDELIG INVESTOR, DER INSPIRERER?

At investere i opstartsvirksomheder er en langsigtet investering, der kræver stor tålmodighed, risikovillighed samt stærke kompetence- og samarbejdsevner. Derfor er vi ikke så fokuserede på ”antal exits” eller ”antal deals” (opnået på kort tid) som vurderingsparameter. Vi er i stedet mere interesserede i værdiskabelsen for investor og opstartsselskabet.

Vores fem vurderingskriterier er derfor:

(Klik for uddybende detaljer)

Når du indstiller en kandidat i indstillingsprocessen, vil vi værdsætte, hvis du kan sætte nogle ord på de fem vurderingskriterier. Det gør vores udvælgelsesproces lettere.

MØD JURYEN

Vores jury består af talentfulde mennesker med forskellige baggrunde, kompetencer, aldre og interesser. Nogle har iværksætterbaggrunde og investerer nu selv; andre har corporate baggrunde og investerer enten som angel eller venture capital investorer. Læs mere om dem her:

Susanne Brønnum.jpg

SUSANNE
BRØNNUM​

 • LinkedIn

Årets Business Angel 2022, angel investor, founder CO2 Hero & bestyrelsesmedlem

Nina Haldipur - 01509_edited.jpg

NINA
HALDIPUR​

 • LinkedIn

Director,​

BioInnovation Institute​

Michael Bjørnlund_edited.jpg

MICHAEL

BJØRNLUND​

 • LinkedIn

Angel Investor & Managing Partner of Emerging Technologies Fund, ​Rockstart

Stine mølgaard.png

STINE MØLGAARD SØRENSEN​

 • LinkedIn

Angel investor, co-founder Radiobotics & bestyrelsesmedlem

sara sande.png

SARA

SANDE​

 • LinkedIn

Investment Director, Danmarks Eksport & Investeringsfond​

Marianne Hyltoft_edited.jpg

MARIANNE

HYLTOFT

 • LinkedIn

Deeptech Fund Director,

PreSeed Ventures

Louise Lachmann farve_edited.jpg

LOUISE

LACHMANN

 • LinkedIn

Angel investor, co-founder Mono Solutions & bestyrelsesmedlem

Angella Invest - Portræt (SoMe)-6_edited

KRISTINE

LEERBECK

 • LinkedIn

CEO & co-founder

Angella Invest

sine linderstrøm.jpg

SINE

LINDERSTRØM

 • LinkedIn

Chef for SMV & Iværksætteri, Dansk Industri​

VIGTIGE DATOER

22. marts 2023:

Der åbnes for indstillinger

21. april 2023:

Der lukkes for indstillinger

22. juni 2023:

De 10 kvindelige investorer og publikation offentliggøres til vores event "Summer & drinks: fejring af 10 kvindelige investorer der inspirerer". Info og tilmelding her.

KONTAKT

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte:

bottom of page