top of page
PODCAST BILLEDE.jpg

GODE PODCASTS

Der findes helt utrolig mange gode podcasts i dag. Det er en fantastisk let og tilgængelig måde at lære på. Særligt fordi man kan lytte, mens man laver andre aktiviteter. Og man kan lytte til mennesker, der fortæller deres egne personlige historier. Det virker enormt godt for os. 

Vi selv lytter til podcasts, når der smøres madpakker til børnene, når der skal ordnes havearbejde (at fjerne ukrudt er pludselig ikke SÅ slemt længere 😉), eller når vi er på farten mellem aktiviteter. Det sker også, at der er tid til at lytte til lidt podcasts, når man en sjælden gang ligger på sofaen, og nyder lidt ”mig-tid”…. men med små børn og en travl hverdag, er der altså længere tid imellem disse stunder!

 

ANGELLAS FAVORITTER

Vi vil gerne dele et udvalg af gode podcasts i Angella Invest. Podcasts, som vi selv lytter til, som er relevante for business angel investering, og som har haft indflydelse på os.  

 

Vi har særlig forkærlighed for podcasts, som søger at afmystificere emner, dele viden og personlige historier. Og selvfølgelig søger at fremme kvindelig repræsentation og talent 🙋‍♀️ Til inspiration og gavn for ALLE! 

PDCAST FEMALE.png

FEMALE BUSINESS ANGELS PODCAST 

Female Business Angels Podcast er en utrolig inspirerende podcast lanceret i december 2021 af to unge kvindelige investorer i Berlin, Tine Schmitz og Katia Yakovleva. Tine er en erfaren business angel, bl.a. Investor of the Year 2022 i Tyskland, og Katia er en iværksætter, der selv blev business angel. De besluttede sig for at handle på manglende diversifikation inden for startup investormiljøet, der ikke bare er et problem i Danmark men globalt 🙋‍♀️  

 

I deres podcast kan du lytte med, når de interviewer forskellige kvindelige business angels i Europa om, hvordan de kom i gang, gode råd og deler andre personlige historier som investor/iværksætter. 

 

De viser fantastiske rollemodeller, bl.a. superseje danske Stine Mølgaard Sørensen, der både er stifter, forfatter, business angel etc. (Læs mere om Stine her). 

 

Ligesom Angella Invest, søger de også at afmystificere og tilgængeliggøre business angel investeringer, så endnu flere kvinder får lyst til at komme i gang! 🙋‍♀️ 

 

En podcast, der er på engelsk, men som varmt kan anbefales! 

BLIV KVINDELIG IVÆRKSÆTTER

I princippet er ”Bliv Kvindelig Iværksætter” en podcast henvendt til… ja… iværksættere! Men grænsen mellem at blive iværksætter og angel investor er hårfin. Mange business angels starter som iværksætter, og mange iværksættere starter som investorer, der så bliver co-founders i stedet for at have en stor portefølje af investeringer.  

 

Det er vi et godt eksempel på! Kristine startede selv med at lytte til Majbrit Kirkegaards fantastiske podcast. Hun er nu selv blevet iværksætter og angel investor.  

 

For mange er rejsen til at blive business angel også et ønske om at prøve noget nyt. Arbejde med iværksætteri, innovation, selvudvikling, gøre en forskel for andre etc. Men skal man være investor eller selv iværksætter? 🤔 Den samtale har vi efterhånden haft med mange kvinder, som vi har talt med i Angella Invest.

 

Derfor kan vi varmt anbefale at lytte til Bliv Kvindelig Iværksætter, hvor Majbrit Kirkegaard igennem en lang række meget forskellige kvindelige iværksættere søger at afmystificere det at starte egen virksomhed. 

 

Vi kan også anbefale at besøge hendes hjemmeside, hvor der er endnu mere information, gratis guides til selvhjælp og tilbud om rådgivning i rejsen mod at blive iværksætter.

BLIV KVINDELIG IVÆRK POD.png

ANDRE PODCAST

 

Nyibestyrelsen

Vi er kæmpe fans af Laura Vilsbæk, stifter og CEO af Nyibestyrelsen. Ligesom Angella Invest, søger hun også at afmystificere og tilgængeliggøre et område, som historisk har været forbundet med myter, barrierer og forestillinger, nemlig bestyrelsesarbejdet! I dag er kun 1/5 bestyrelsesmedlemmer i Danmark kvinder, hvilken hverken er til gavn for selskaberne eller det danske samfund (hvor halvdelen af befolkningen jo er kvinder!). 

 

Laura Vilsbæk lancerede en podcast i december 2022. Vi har endnu ikke haft mulighed for at lytte til den, men mon ikke, at den er lige så givende som resten af Lauras arbejde? 😀 

 

De usynlige kvinders klub

Har du endnu ikke læst ”Lige er ikke det samme som eens” af Birgitte Baadegaard, eller ”De usynlige kvinder” af Caroline Criado Perez, så kan vi anbefale at lytte til ”De usynlige kvinders klub”, lavet af UNICEF.  

Per dags dato er der kun lavet seks afsnit, men podcasten giver en hurtig indføring i udfordringen ved, at vores samfund i dag er opbygget fra en mands synsvinkel på grund af historiske strukturer. Det handler om, hvorfor kvinder er oversete i samfundet i dag. Ikke på grund af uvilje, men en usynlig bias, der forstærkes af iboende strukturer. 

 

Man bliver overrasket, forbløffet, måske endda vred, men mest af alt, så får man en bedre forståelse for, hvorfor der er manglende ligestilling i samfundet – og hvad man kan gøre ved det.  

 

FemInvest

Hvis man kan følge med på svensk – eller nogle gange også på engelsk, hvis man er heldig – så er vi også ivrige lyttere af FemInvests podcast. FemInvest er ligesom Angella Invest, bare i Sverige 😉  

Dog har FemInvest primært fokus på investering i noterede selskaber og generel rådgivning omkring økonomi til kvinder. Og i mindre grad business angel investeringer. Men deres podcast er inspirerende og lærerig alligevel.  

 

Ligesom Angella Invest, er FemInvest grundlagt af nogle talentfulde kvinder, der ønsker at gøre en forskel. For dem selv – og andre kvinder! 🙋‍♀️ 

 

Girls that invest 

En anden international podcast er Girls That Invest. Stifterne Sim & Sonya fra US er på en mission, der gør ”the world of investing less intimidating for women”. Altså igen afmystificere og gøre investeringer mindre skræmmende for kvinder.  

Deres podcast er verdens #1 podcast for kvinder der gerne vil lære at investere – uden det komplekse investor ”jargon”. De har 2,5 milllioner downloads af deres podcast og over 180,000 følgere på deres instagram profil.  

 

Vi har lyttet lidt med, og det er inspirerende at høre at mange af de samme historier, som vi hører fra kvinder her i Danmark, går igen internationalt set. Det er enormt inspirerende at lytte med fra internationale kvinder, der ofte har anderledes tilgange til deres forretningsmodeller end det, som vi ser pt. i Danmark. Det vil sige; her er der noget at lære i forhold til, hvad vi kan forvente kommer til Danmark 👀 😀   

 

Vores ”bucket list” 

Vi er ikke nået dertil endnu, men her er vores ”bucket list”: 

 

 

  • Iværksætterkvinder Podcast lavet af Vækstfonden, Dansk Erhverv og Alt for Damerne. Vi har endnu ikke været forbi og lytte, men vi ser en række seje kvinder, som vi kender og følger. Som business angel, skal man jo også huske at følge iværksætterne for at finde de gode cases 😉 Bl.a. Anne Kristine Schwartzbach, stifter og CEO af Konfront, som vi er store fans af 😀 

 

  • Podcast om kvinder, der laver business angel investeringer i Danmark… lavet af Angella Invest…. 👀 😉 

 

Bucket listen synes at vokse løbende, men det gør vores arbejde i Angella Invest også 😅  

 

Derfor kommer vi nok ikke så ofte forbi denne liste og får den opdateret. Men skriv endelig til os på info@angellainvest.com, hvis der er en særlig god podcast, der kan være relevant for vores arbejde i Angella Invest, som vi bør lytte til.  

 

Gerne podcasts, som er særlig vedkommende angel investeringer, fremmelse af kvindeligt talent og rigtig gerne læring om nye teknologier og investeringsmuligheder. Fx er der nogle, der kan gøre os klogere på DeepTech, FemTech eller seneste videnskab, der på en letforståelig måde kan gøre os endnu klogere på oversete markeder, investeringsmuligheder eller livet generelt 😄 

bottom of page