top of page
Angella Invest - 35.jpg

Analysestudie af kvindelige angel investorer i Danmark

Investeringsadfærd, barrierer og muligheder

DANMARKS FØRSTE ANALYSESTUDIE AF KVINDELIGE ANGEL INVESTORER

BAGGRUND FOR STUDIET

I dag findes der i Danmark stort set ingen data på kvinder, der investerer i opstartsvirksomheder. Al historisk data er overvejende baseret på mandlige investorer. Det har vi sat os for at gøres noget ved i Angella Invest!

Angella Invest udarbejder i samarbejde med Tænketanken EQUALIS Danmarks første analysestudie af kvindelige angel investorers investeringsadfærd. Formålet er at sætte fokus på fremmelsen af kvindelige investorer, der investerer i opstartsvirksomheder, så vi kan ændre på kønsubalancen i det danske startup investormiljø, hvor ca. 9/10 angel investorer er mænd, der kun investerer ca. 5% i kun-kvindelige iværksættere.

Vi ønsker at afdække kvindelige investorers investeringsadfærd, barrierer og muligheder for at komme i gang som investorer.

Studiet er støttet af Industriens Fond, og Angella Invest bakkes op af en lang række aktører i startupmiljøet bl.a. EIFO, Mazanti-Andersen, Dansk Industri, KPMG og Danske Bank Growth.

SAMARBEJDE MED EQUALIS

Til at udføre studiet samarbejder Angella Invest med en neutral og erfaren analysepartner til at indsamle og behandle data, nemlig EQUALIS. Vi har identificeret en lang liste af mulige kvindelige angel investorer, men EQUALIS må ikke udsende et spørgeskema uden forudgående samtykke.  

Derfor har vi brug for din hjælp! Følg dette link her og for at sige ja til, at du gerne vil modtage et spørgeskema i januar/februar 2024, og dermed bidrage med viden, der kan gøre en stor forskel for kønsbalancen i dansk iværksætteri.

 

Ved at give dit accept giver du alene tilladelse til at modtage et spørgeskema på mail fra EQUALIS. Du kan altid tage stilling til senere, om du vil udfylde spørgeskemaet. Når du modtager spørgeskemaet, vil der fremgå yderligere information om databehandling, bl.a. anonymitet og datasikkerhed hos EQUALIS. Vi forventer, at det tager dig ca. 10 min. at udfylde spørgeskemaet.

DIT BIDRAG ER VÆRDIFULDT! HVER EN BESVARELSE TÆLLER  

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi står over for en stor opgave! Der er i dag et begrænset antal kvindelige investorer i Danmark, der investerer i opstartsvirksomheder, og mange er ukendte. Angella Invest estimerer, at der er mindre end 400 kvindelige investorer - mod næsten ca. 4.000 mandlige investorer i Danmark.

Vi har derfor behov for at så mange af jer så muligt bidrager med jeres viden, så vi har et stærkt datagrundlag for vores arbejde.

Vi håber derfor rigtig meget, at du (hvis du er en kvindelige angel investor) vil hjælpe os med at gøre en forskel for det danske iværksættermiljø - så vi ikke går glip af talent- og vækstpotentiale.

Hjælp os ved at skrive dig op til, at du gerne vil modtage et spørgeskema.

OFFENTLIGGØRELSE D. 28. MAJ 2024 HOS EIFO

Studiet offentliggøres d. 28. maj 2024 til et launch- og netværksevent hos EIFO. For tilmelding til eventet se her.

Tak for din hjælp!

KONTAKT

For spørgsmål eller henvendelser vedrørende studiet venligst kontakt:

Kristine Colour.jpg

KRISTINE LEERBECK, ANGELLA INVEST

Founder & CEO, Angella Invest

 

Mail: info@angellainvest.com  

Gine.jpg

GINE MALTHA KAMPMANN,
EQUALIS

CEO, Tænketanken EQUALIS

 

Mail: gine@equalis.dk

bottom of page