top of page

Jeanette Elgaard Carlsson - en kvindelig investor der inspirerer (2023)

Opdateret: 30. okt. 2023


Bestyrelsesformand, rådgiver og angel investor


UDDANNELSE

MBA i International Marketing and Management samt executive bestyrelsesuddannelse fra Copenhagen Business School. Executive uddannelse i digital disruption fra IMD og en Mini MBA i bæredygtighed.MOTIVATIONEN FOR AT BLIVE INVESTOR

”Som investor omsætter jeg min viden og interesse til handling, og samtidig åbner det op for muligheden for økonomisk gevinst. Jeg brænder inderligt for at dykke ned i hvert eneste firma, jeg investerer i og blive involveret i deres udvikling. Denne tilgang tiltaler mig på et dybt plan og vækker min stærke interesse.”


Sådan lyder det, når man spørger Jeanette Elgaard Carlsson om, hvorfor hun blev investor.


Jeanette har altid været dybt fascineret af investering af flere grunde. For det første tiltaler den økonomiske vækst hende. Ved at investere i virksomheder kan hun potentielt opnå et højere afkast sammenlignet med konventionelle opsparingsmetoder. For det andet drejer det sig om finansiel frihed, hvor hun kan opbygge en portefølje af investeringer og træffe beslutninger baseret på sine personlige præferencer og interesser. Hun har altid haft en passion for erhvervslivet og finder stor glæde i at studere og analysere forskellige sektorer og økonomiske tendenser.


Jeanette har over 20 års ledelseserfaring i startups og internationale virksomheder. Hendes imponerende investeringsportefølje omfatter mere end 40 virksomheder, hvoraf nogle er direkte investeringer og andre er foretaget gennem investeringsselskaber. Hun har opnået succesfulde exits gennem betydelige investeringer, herunder fra sin rolle som administrerende direktør og investor i Froosh, der blev solgt til Fazer Group i 2017 for et trecifret millionbeløb. Jeanette har altid haft en langsigtet tilgang til sine investeringer og fokuserer på bæredygtighed, social impact og sundhed.


Jeanette er et aktivt bestyrelsesmedlem i forskellige virksomheder. Hun samarbejder tæt med ledelsen og stræber efter at hjælpe dem med at nå næste vækststadie. Som bestyrelsesformand tager hun også ansvar for at varetage investorernes interesser. Et eksempel på hendes succes er hendes investering i Frankly Juice, som blev solgt i 2022. Virksomheden gik fra en beskeden omsætning og underskud til at blive anerkendt for deres bæredygtighed og cirkulære tilgang, som Jeanette bidrog til.


Inden hun investerer udfører Jeanette grundig research for at træffe informerede beslutninger. Jeanette vægter holdets erfaring, track record og ledelsesstil for at bedømme deres evne til at udføre virksomhedens strategi. Hun prioriterer en stærk og mangfoldig ledelse samt åbenhed for rådgivning. Hendes interesseområder er sundhed, bæredygtighed, klima og digitalisering, vedvarende energi og healthtech. Bæredygtighed og etik er vigtigt for hende, og hun investerer i miljøvenlig transport, infrastruktur og bæredygtige fødevarer. Støtte til kvindelige iværksættere er en hjertesag for Jeanette.


Udover at være investor er Jeanette også mentor for startups og scaleups, ambassadør for EIFO og investor i ByFounders.


JURYENS BEGRUNDELSE FOR VALG AF VINDEREN, JEANETTE ELGAARD CARLSSON:

Jeanette er en meget erfaren investor med 40 virksomheder i porteføljen. Hun er aktiv som mentor, ambassadør og investor i startup-økosystemet. Juryen lægger særligt vægt på hendes 20 års erfaring og succesfulde exits som investor og tidligere CEO. Her har hun formået at skabe resultater og bringe virksomhederne videre til næste vækststadie gennem sine stærke evner i strategi og ledelse. Jeanette er one-to-watch, når det gælder udvikling af vækstvirksomheder. Derfor er hun en rollemodel, der inspirerer andre investorer!

 

BAGGRUNDEN FOR PUBLIKATIONEN

"Business angels" eller "angel investorer" er private investorer, der investerer risikovillige ressourcer, både tid og kapital, i unoterede startups eller scaleups 🚀

I dag er ni ud af ti angel investorer mænd, og i Norden går 82% af angel investeringerne til mandlige iværksættere, 12,5% til mixed teams og kun 5,5% til kvindelige iværksættere. Denne skæve fordeling af investeringskapital er bekymrende, især når man tager i betragtning, at hver fjerde iværksætter er kvinde.

Den ulige adgang til kapital har konsekvenser for kvindelige iværksættere, da kapitalen spiller en stor rolle for virksomhedernes overlevelse og vækstmuligheder. Ifølge en analyse fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond får 93% af opstartsvirksomheder deres første eksterne kapital fra angel investorer.

Derfor spiller investeringer fra angel investorer en afgørende rolle for at sikre, at vi ikke går glip af talent, innovation og vækstmuligheder i Danmark. Vi tror på, at hvis vi kan skabe et mere kønsbalanceret investormiljø, vil vi også opnå et mere diversificeret iværksættermiljø, da undersøgelser viser, at kvinder i høj grad ønsker at investere i kvindelige iværksættere.

Desværre er der en række barrierer, der forhindrer kvinder i at kaste sig ud i investeringer. Blandt andet viser udenlandske studier, herunder et større europæisk studie fra 2018 foretaget af brancheorganisationen Business Angels Europe, at der er behov for flere rollemodeller, mere viden og et stærkt fællesskab for ligesindede kvindelige investorer.


I Angella Invest og Dansk Industri har vi et fælles mål om at rette fokus mod den manglende kønsdiversitet i startup-investormiljøet. Derfor har vi i år (2023) lavet en publikation, hvor vi hylder 10 enestående kvindelige angel investorer i Danmark, som kan inspirere andre, særligt kvinder, der ønsker blive angel investor 🙌🏼


Du kan læse hele publikationen her.

 

Publikationen støttes af andre partnere i det danske iværksætterøkosystem, herunder Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), PreSeed Ventures, Mazanti-Andersen og Antler. Sammen arbejder vi på at fremme kønsdiversiteten inden for iværksætteri og især med fokus på investormiljøet. Denne artikel er støttet af Industriens Fond.
17 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page