top of page

Pernille Foss - en kvindelig investor der inspirerer (2023)

Opdateret: 30. okt. 2023


Founding partner, impact investor og bestyrelsesmedlem


UDDANNELSE

HA fra Copenhagen Business School og MBA fra Stanford University Graduate School of Business.MOTIVATIONEN FOR AT BLIVE INVESTOR

”Når jeg investerer, ønsker jeg for at skabe en meningsfuld forskel. Derfor støtter jeg individer, deres produkt eller ydelser, som forbedrer menneskets sundhed og jordens helbred.”


Sådan lyder det fra Pernille Foss, når man spørger til hendes motivation for at blive investor.


Entreprenørskab har altid været hendes store interesse. Hun har investeret i velgørenhedsprojekter, impact fonde og nu startups både via egne og syndikerede investeringsselskaber. Som aktivt bestyrelsesmedlem i NGO’en Human Practice Foundation bidrager hun også til at skabe positiv indflydelse i Kenya, Nepal og Danmark.


Hendes investeringer støtter virksomheder med potentiale til at forbedre verden. Hun investerer i talentfulde og drivkraftige mennesker, som hun tror på har talentet, lysten og arbejdsindsatsen til at gøre en forskel. Hun finder det fantastisk at investere i den energi. Trods højere risiko ved at investere i startups i forhold til noterede aktier, ser hun potentialet i at skabe forandring for mennesker og planeten. Som investor bidrager hun med kapital, rådgivning og sparring og deler gerne sit netværk i startupmiljøet. Hendes investeringer fremmer løsninger, der gavner menneskers sundhed og miljøet.


Hun har omkring 15 aktive investeringer og er altid på udkig efter nye innovative koncepter som BYON8, Little House, Nordic Solar, og Kring Ventures. Hun investerer i mennesker med talent og lidenskab, uanset køn. For hende er intuition lige så vigtig som traditionelle forretningsfærdigheder.


Hendes investeringsstrategi er langsigtet, idet hun anerkender, at det tager tid at opbygge en virksomhed. Hun har bl.a. investeret i Develop Diverse, der skal skabe indkluderende ansættelsesprocesser, der hjælper virksomheder med at tiltrække de bedste kandidater uanset baggrund. Det er et eksempel på de innovative og effektive løsninger, hun søger.


Hun håber at inspirere flere til at blive investorer, især kvinder. Hun mener, at mangfoldighed er nøglen til at udnytte den fulde talentpulje i iværksætteriet.JURYENS BEGRUNDELSE FOR VALG AF VINDEREN, PERNILLE FOSS:

Pernille Foss er en meget erfaren investor både som angel investor, men også med sin egen impact venture fond og investeringer i andre impact fonde og velgørenhedsprojekter. Juryen værdsætter Pernilles omfattende erfaring, engagement i impact-startups og evne til at støtte iværksættere med rådgivning, netværk og kapital. Anbefalinger styrker hendes rolle som en stærk rollemodel, bl.a. fra hendes datter, der nu selv er blevet inspireret til at blive investor. Pernille er ydmyg om sin rolle som investor, men fortjener anerkendelse og at blive hyldet!

 

BAGGRUNDEN FOR PUBLIKATIONEN

"Business angels" eller "angel investorer" er private investorer, der investerer risikovillige ressourcer, både tid og kapital, i unoterede startups eller scaleups 🚀

I dag er ni ud af ti angel investorer mænd, og i Norden går 82% af angel investeringerne til mandlige iværksættere, 12,5% til mixed teams og kun 5,5% til kvindelige iværksættere. Denne skæve fordeling af investeringskapital er bekymrende, især når man tager i betragtning, at hver fjerde iværksætter er kvinde.

Den ulige adgang til kapital har konsekvenser for kvindelige iværksættere, da kapitalen spiller en stor rolle for virksomhedernes overlevelse og vækstmuligheder. Ifølge en analyse fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond får 93% af opstartsvirksomheder deres første eksterne kapital fra angel investorer.

Derfor spiller investeringer fra angel investorer en afgørende rolle for at sikre, at vi ikke går glip af talent, innovation og vækstmuligheder i Danmark. Vi tror på, at hvis vi kan skabe et mere kønsbalanceret investormiljø, vil vi også opnå et mere diversificeret iværksættermiljø, da undersøgelser viser, at kvinder i høj grad ønsker at investere i kvindelige iværksættere.

Desværre er der en række barrierer, der forhindrer kvinder i at kaste sig ud i investeringer. Blandt andet viser udenlandske studier, herunder et større europæisk studie fra 2018 foretaget af brancheorganisationen Business Angels Europe, at der er behov for flere rollemodeller, mere viden og et stærkt fællesskab for ligesindede kvindelige investorer.


I Angella Invest og Dansk Industri har vi et fælles mål om at rette fokus mod den manglende kønsdiversitet i startup-investormiljøet. Derfor har vi i år (2023) lavet en publikation, hvor vi hylder 10 enestående kvindelige angel investorer i Danmark, som kan inspirere andre, særligt kvinder, der ønsker blive angel investor 🙌🏼


Du kan læse hele publikationen her.

 

Publikationen støttes af andre partnere i det danske iværksætterøkosystem, herunder Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), PreSeed Ventures, Mazanti-Andersen og Antler. Sammen arbejder vi på at fremme kønsdiversiteten inden for iværksætteri og især med fokus på investormiljøet. Denne artikel er støttet af Industriens Fond.
9 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page