top of page

Hvad er en NextGen?
BAGGRUND


Sammen med CBS NextGen, Copenhagen Business School Center for Ejerledede virksomheder, Danske Bank Growth samt støttet af Industriens Fond har vi i Angella Invest lanceret en "NextGen Angel Investor Academy" uddannelse.


Du kan læse mere om uddannelsen her, og årsagen til hvorfor i denne artikel her, hvor vi beskriver det særlige talentpotentiale som NextGens besidder.Men hvad er en NextGen egentlig? 🤔 Det bliver vi ofte spurgt om i Angella Invest. Og faktisk ret ofte af NextGens, der selv er i tvivl om at være en NextGen - eller helst ikke vil identificeres som en NextGen.


Der synes at være lige så mange myter om det at være nextgen som at være angel investor! Fx. at man skal være meget - MEGET - velhavende. At man kommer fra en STOR familievirksomhed. At man stadig ER i en familievirksomhed. At ens forældre har ejet en STOR familievirksomhed og lavet et KÆMPE exit. At det ikke tæller, hvis familien er kommet til penge af andre veje via fx. større investeringsaktiviteter. Og så videre, og så videre.


Vi oplever også at mange NextGens helst bare gerne vil være "almindelige", selvom det nok vedkendes ved nærmere dialog, at de har nogle helt særlige dynamikker; muligheder, udfordringer og dilemmaer, som ikke-NextGens har.


Derfor denne korte artikel, hvor vi kort sætter ord på NextGen definitionen, og hvordan vi tolker det i Angella Invest.HVAD ER EN NEXTGEN?

NextGen defineres lidt forskelligt, og der findes nok ikke en endegyldig definition. Ifølge CBS Center for Ejerledede Virksomheder (NextGen) er en "NextGen" sønner og døtre af ejerledere. Der er ca. 200.000 børn af ejerledere i Danmark, hvor fokus for deres NextGen datastudier er personer i alderen 18-42 år, som der er ca. 170.000 af. Verdens største internationale netværk for familievirksomheder, Family Business Network, definerer NextGens som unge deltagere af familievirksomheder i alderen 18-40 år. I Family Business Network Denmark kategoriseres NextGen som medlemmer af familievirksomheder i alderen 18-30 år.

I Angella Invest, og som deltager på vores NextGen Angel Investor Academy uddannelse, er vi ikke så optagede af alder. Vi er heller ikke så optagede af, hvorvidt en NextGen er en efterkommer af en ejerleder. Vi er optaget af de dynamikker, der opstår, når man som efterkommer er kommet / kommer til en betydelig formue, der skal forvaltes i familien i en struktureret opsætning. For nogle er det i forbindelse med et exit af familievirksomheden eller salg af investeringer. For andre ejes familievirksomheden / aktiviteterne stadig, men som NextGen er man måske udenfor indflydelse på driften men har tilgang til en form for økonomisk afkast, der skal tages stilling til.

Uanset baggrund, oplever vi i Angella Invest, at der er mange fællesstræk i forhold til følelser og samspillet i familien. Herunder det at være den næste generation. Fx. "Hvordan skaber jeg et meningsfuldt arbejdsliv, når jeg ikke behøves at arbejde?", "Har jeg de rette kompetencer til at investere og forvalte egen formue?", "Hvordan skaber jeg min egen identitet fri fra min families arv?" eller "Jeg taler ikke med mine venner om min baggrund. De vil ikke kunne forstå det, og jeg vil helst ikke dele det med dem".

Vi oplever også, at NextGens har et stort ønske om at gøre en forskel. Og en stor interesse i iværksætteri, bæredygtighed og fremtidens verden. Derfor har vi udviklet denne NextGen Angel Investor Academy. Hvor man kan følges ad med ligesindede, dele erfaringer med at være en del af en økonomisk familiestruktur og lære om angel investeringer som en mulighed til at skabe egen karriere.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du (eller dit barn) er en NextGen, eller har spørgsmål, så ræk endelig ud til os!


Læs også med her om nogle af data, som CBS NextGen's rapport om børn af ejerledere i Danmark har kortlagt:


Eller besøg CBS NextGen's hjemmeside, hvor du kan læse endnu mere: www.nextgen.nu


Hvis du er en NextGen og måske ikke lige har interesse i angel investering, men derimod savner anden type uddannelse eller netværkssparring, da kan vi anbefale Family Business Network Denmark, som vi har en god relation til:Vi har også hørt godt om Deloittes NextGen Leadership Program, som du kan læse mere om her:Next Generation Navigator_2023_Fall
.pdf
Download PDF • 4.61MB 

Vi håber, at du blev lidt klogere på at være en NextGen. At vi har afmystificeret det lidt 😉 Så håber vi også, at - hvis du er NextGen - får lyst til at deltage i Angella Invest's NextGen Angel Investor forløb, hvor du kan mødes med andre ligesindede 💜


Vi glæder os til at ses! 👋


86 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page