top of page

Skabeloner til juridiske dokumenter

Opdateret: 20. aug. 2023


Term sheets, ejeraftaler, investeringsaftaler, stiftelsesdokumenter og en masse andet jura. Man kommer ikke udenom, at skal man investere, så skal man have papirarbejdet på plads!

For, når det går godt (hvor stor en andel af kagen, skal man have?) – og for når det går knapt så godt (hvad sker der så?) 😅
JURIDISK RÅDGIVNING

Vores erfaring i Angella Invest er, at den dårligste investering man kan gøre, er at gå på kompromis med advokatbistanden. Det bider altid en i halen. Enten starter man med en dårlig skabelon, som man selv ender med at bruge en masse tid på at tilpasse (husk på at din egen timeløn og ressource kan være ligeså værdifuld som en advokats, der kan gøre arbejdet på en fraktion af din tid med sin egen skabelon ✋). Ellers begår man dyrtkøbte fejl, når man selv sidder og laver egne løsninger eller har en anden rådgiver til at hjælpe, der ikke har ekspertise inden for området.

Det er en af de fejl, som vi oftest hører business angels fortryde. De valgte at gå på kompromis med advokat/revisor rådgivningen. Det har ført til dyre fejl – og lesson learned, at det gør man ikke igen.

Når det så er sagt, så skal man selvfølgelig heller ikke slippe tøjlerne helt, når det gælder advokater eller andre finansielle rådgivere. Budgettet bliver sjovt nok altid brugt! 😄

Derfor kan det være en god idé lige at afsøge viden, før man henvender sig til en dyr rådgiver. Eller opveje målet med midlet, fx skal dokumentet være 30+ sider langt, eller kan det gøres simplere på dette stadie af virksomheden?

Det kan også anbefales at række ud til andre angel investorer og spørge til gode råd eller deres skabeloner for dokumenter. Men pas på med at kopiere direkte! Vi vil altid rådgive et få en juridisk rådgiver til at gennemlæse dokumenterne, førend man forpligter sig.


GRATIS SKABELONER

I Angella Invest samarbejder vi gerne med rådgivere, som har speciale i business angel investering, venture capital, virksomhedstransaktioner, iværksætteri og skat (vigtigt!). Som medlem af Angella Invest får man adgang til mere information omkring emnet. Se mere om medlemsskabet her.

Men vi deler gerne lidt gratis skabeloner, som vi også har haft gavn af på vores rejse som nye iværksættere og angel investorer.

Her kan vi anbefale Mazanti Pulse og specifikt Mazanti Pulse Generator, hvor der ligger gratis skabeloner for juridiske dokumenter.

Her ligger en masse viden og gratis dokumenter bl.a.

  • Skabeloner for term sheet, investeringsaftale, ejeraftale mm.

  • Skabeloner for stiftelsesdokumenter, vedtægter, ejerbog mm.

  • Artikler og analyser af markedet inden for investering i startups

  • Viden om lovgivning for investeringsfonde

  • … og meget mere!

Mazanti-Andersen er en skarpt specialiseret og kommercielt orienteret advokatvirksomhed, og Danmarks ældste advokatfirma med næsten 175 års historik. Mazanti specialiserer sig særligt i business angel investeringer og venture capital. De har derfor stærk viden inden for området både nationalt og internationalt.

Om Mazanti beskriver de dem selv: ”Det handler om tillid”. Det er lige vand på Angella Invests’ mølle 😀 Vi er store tilhængere af langsigtede relationer, gensidig tillid og respekt, som vores erfaring har vist os er grundlæggende for bæredygtig værdiskabelse. Særligt når det vedrører finansielle transaktioner (penge).14 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page