top of page

Impact, netværk og læring: Line Sakstrups vej ind i angel investeringer

Interview d. 27. oktober 2023 af Louise Bech Junge


Mød Line Sakstrup, medlem af Angella Invest og ny business angel med en passion for startups og positiv impact, hvis rejse fra tech-giganten Microsoft til investeringsverdenen er lige så inspirerende som hendes engagement i samfundet 🤗


Fortæl lidt om dig selv

Mit navn er Line Sakstrup, jeg er 47 år, er mor til tre skønne børn, og så bor jeg i Silkeborg. Jeg er grundlæggende drevet af at ville gøre godt. Det afspejler sig blandt andet i mit arbejde med virksomheder, der vil arbejde målrettet med at skabe positiv impact 💜


Jeg kommer fra en baggrund i tech-verdenen, hvor jeg i mange år arbejdede hos Microsoft. Her mødte jeg både gode og dårlige ledere, og jeg lagde mærke til, at de bedste ledere var dem, der formåede at bringe det hele menneske ind i arbejdet – det skabte den kultur og åbenhed, jeg mener, der er behov for. Det skabte nok grobunden for meget af det arbejde, jeg laver i dag, nemlig at skabe impact helt inde i kernen af det organisatoriske til det ydre af virksomhedernes gøren og virke. For det indre og det ydre hænger uløseligt sammen og vil altid gøre det.


I mit arbejde hjælper jeg, gennem facilitering og sparring, organisationer der ligesom mig, er drevet af et stærkt formål. Det handler ikke længere kun om profit og vækst, men også om det regenerative og om at ’do good’ 🙏


Uden for mit professionelle liv er jeg dybt engageret i frivilligt arbejde - fra at være håndboldtræner til at fungere som mentor for unge udsatte drenge, der ønsker at starte deres egen virksomhed. Det er utrolig meningsfuldt for mig at se deres vækst og at gøre en forskel i deres liv.Hvad motiverer dig til at blive business angel?

Først og fremmest er jeg begejstret for startup- og scaleup-miljøet. Jeg har fornøjelsen af at arbejde både med nystartede virksomheder og med etablerede offentlige organisationer i mit arbejde, og kontrasten mellem de to verdener fascinerer mig. Jeg mener virkelig, at begge sektorer kan drage stor fordel af at lære fra hinanden.


Min motivation for at være business angel bunder helt klart også i fascinationen at se en idé blive til virkelighed og vokse sig større. Startups repræsenterer begyndelsen på de fremtidige store virksomheder, og hvis jeg kan bidrage til, at disse unge virksomheder begynder at tænke i retning af positiv impact fra begyndelsen, så har jeg har gjort en forskel.


Med min finansielle investering og de kompetencer jeg bringer med mig, håber jeg at kunne påvirke en ny generation af startups til at tænke i bæredygtige og samfundsansvarlige veje. Jeg vil gerne se denne positive impact bevægelse blive integreret i alle aspekter af økosystemet – fra startups, til bestyrelser til investorer. Det er min motivation og mit formål som business angel.Hvad er din investeringsstrategi?

Min investeringsstrategi er formet af en dyb interesse for virksomheder, der bidrager positivt til denne verden, og hvor jeg kan bringe mine kompetencer i spil.


I starten var jeg sikker på, at jeg kun skulle investere ind i greentech, men efter at have lært og blevet introduceret til en masse - bl.a. gennem Angella Invest – er jeg dykket dybere ind i women’s health, femtech og i det hele taget forskellige former for social impact, som jeg synes er utrolig spændende. På samme tid har emballage- og affaldsindustrien også fanget min opmærksomhed. Selvom jeg oprindeligt ikke havde forudset en interesse her, er flere og flere startups landet på mit bord, og det er gået op for mig, hvor vigtigt og spændende et område, det rent faktisk er.


Læringskurven stopper aldrig, og med nye indsigter tilpasser jeg min strategi. Det er en dynamisk proces 🌱Hvorfor har du meldt dig ind i Angella Invest?

Jeg ville gerne lære noget mere om økosystemet og om at være business angel. Derudover ville jeg selvfølgelig også gerne finde en startup, jeg skulle investere i.


Angella Invest fremstod for mig som et forum, hvor der var et anderledes fokus end mange andre steder. Her så jeg en platform dedikeret til uddannelse, til at dele viden, og frem for alt, til at opbygge et netværk præget af dyb faglig ekspertise. Dette tiltalte mig enormt, da jeg mener, at styrken af et sådant netværk kan være katalysatoren for reel, positiv forandring i et økosystem, der er fanget i ’old ways’. Vi skal bevæge os væk fra diskursen om eksplosiv vækst og hen mod en regenerativ tilgang at bygge virksomheder på 🛠Hvad har du lært indtil videre?

Min rejse inden for investeringsverdenen har været en øjenåbner på mange fronter. Først og fremmest har jeg erhvervet mig et helt nyt sprog, der er essentiel for at navigere inden for økosystemet af investering. Jeg har også fået en dybere forståelse for, hvordan hele systemet fungerer, lige fra de grundlæggende mekanismer til de mere subtile nuancer.


Som jeg nævnte før, så har jeg også lært at ens investeringsstrategi udvikler sig hele tiden. Den er dynamisk og justeres i takt med den læring og de erfaringer, man får 📚🙋‍♀️


Men udover de tekniske aspekter, har jeg simpelthen bare mødt nogle vildt inspirerende mennesker, som jeg ellers aldrig ville have mødt. Det er fedt, at blive sat sammen med mennesker, der har samme drømme og mål som mig – i hvert fald i en eller anden grad. Det skaber et trygt rum, fordi vi er der for det samme.62 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page